03.05.2022

Skakklubben Alssunds Forårsturnering 2022

afslutning

Slutstillingen kan ses her

Klubbens Forårsturnering 2022 er slut. Som noget nyt blev den spillet som en 9-runders turnering, men som vanligt brugte vi Sweitsersystemet, som ifølge kloge hoveder skulle være mere velegnet til grupper med store ratingforskelle, end Monradsystemet er. Dette kan meget vel være tilfældet, men jeg tror, at det gælder turneringer, der spilles over et kort tidsrum og derfor uden afbud. Monradsystemet er lettere at gennemskue – ikke mindst, fordi det lægger mindre vægt på farvefordelingen.

Eksperimentet med 9 runder havde gode sider. Selv var jeg varm fortaler for det inden turneringen, men begejstringen er kølnet en smule. Min tanke var, at de mange runder ville give et mere retvisende billede, og dette kom også til at gøre sig gældende for mit eget vedkommende, men generelt viste turneringen, at med 2 så markant stærkere spillere i toppen fik disse 2 for mange pligtsejr-partier. Omvendt fik mange spillere lejlighed til at prøve kræfter mod langt stærkere spillere, og dette har stor værdi i mine øjne.

 

Men nu til turneringsafslutningen:

Per Hansen holdt tungen lige i munden, og han nøjedes ikke med en billig remis i sidste runde, selv om det havde rakt til 1.-pladsen. – Johnny Andersen forberedte sig mod Jonas Clausen, har han fortalt mig, så tro ikke, at de stærke spillere spiller med løst håndled, når de spiller mod lavereratede.

Per Hansen får tildelt sin 1.-præmie af Sten-Olof

Mens Per og Johnny således gjorde det, de skulle, og dermed tog de 2 første præmier, gjorde også Adin Edo Perenda sit arbejde færdigt, idet han vandt over Niels Jørgen-sen. Ved slutningen af turneringen var det selvfølgelig ikke længere nogen overrask-else, men det er ikke ofte, at en klub til-deler en helt ny spiller 1500 i rating, så for-

                                                        (fortsættes efter partiet)

Det indbyrdes parti fra 4. runde mellem Per og Johnny blev afgørende for deres indbyrdes placering i slutstillingen:

Johnny S. Andersen måtte igen tage til takke med 2.-præmien, der her overrækkes af Carsten Borchert..

forhåndsforventningerne til Adin var ikke, at han ville ende i top-3. Adin blev fulgt til dørs i præmiegruppen mellem 1400 og 1600 i rating af Sten-Olof Jansson, der ligeledes vandt i sidste runde. Deres indbyrdes parti er tidligere bragt på hjemmesiden, og da jeg ikke er i stand til at bringe Adins gevinst over Erik Holm Petersen, vælger jeg i stedet af vise Adins remis mod mig fra 7. runde:

2'eren, Sten-Olof Jansson, overrækker præmien til 1'eren, Adin Edo Perenda

... og selv modtog Sten-Olof sin 2.-præmie af Poul Erik Nielsen

Den 3. placeringspræmie - den for spillere under 1400 i rating - fik Thomas L. Thorgaard overrakt af Sten-Olof

Den sidste præmie gik til den spiller under 1400 i rating, der klarede sig bedst. Fra starten af turneringen udgjorde denne gruppe 7 spillere, og med en udskiftning sluttede den også med 7 spillere. Resultatet kan være meget uforudsigeligt, men i denne turnering levede Thomas L. Thorgaard op til sin ratingfavoritværdighed. I sidste runde mødte han Per, og det gik, som det var forventeligt. Inden da havde Thomas dog 4½ point, og dette rakte til pladsen som bedste under 1400.


Herfra skal der lyde et stort TILLYKKE! til alle præmietagere. Desuden håber jeg at gense alle deltagere ved fremtidige turneringer.