17.02.2024

SKAKKLUBBEN  ALSSUNDs 

Forårsturnering 2024

1. & 2. RUNDE

Alssund Forårsturnering 2024 gik i gang d. 07. februar, og i 2 grupper har den samlet 21 deltagere, 6 'gamle' Alssund-spillere, 1 gråstener og Adam Cedzo i basis 1, 7 'gamle' alssundere, 2gråstenere samt 4 nye alssundere i basis 2. I basis 2 betyder det, at der spilles med oversidder.


I 1. runde blev basis 1 ramt af et noget ubelejligt sidste-øjebliks-afbud fra Adam Cedzo. Abuddet ramte Mathias Granum, som selv havde givet afbud til 2. runde og derfor nu står med 2 udsatte partier af 2 mulige (Mathias benyttede det første afbud til et klubhurtigturneringsparti mod Carsten Borchert).

Bortset fra det ene afbud i basis 1 blev runden spillet. Hverken Poul Erik og Erik Holm eller Jonas og Christian kunne finde rundt om hinanden, så de slutte remis. Peter Otten kom til at stå en smule dårligere end Sten-Olof, og så blev han i gavehumør og gav et tårn væk. Dette syntes han vist ikke varverdens bedste idé. I hvert fald opgav han.


I basis 2 havde Niclas Betz forhåndsafbud og var derfor sat til at være oversidder. Også Thomas L. Thorgaard gav afbud, men hans parti mod Nick Berry blev spillet inden 2. runde (Nick benyttede lejligheden til at spille klubhurtigturneringsparti mod mig). Resten af runden blev afviklet normalt., og interessant var det at se, hvordan de øvrige 3 nye (Niclas var den fjerde) ville klare skærene. Bent Svensson spillede mod Bernado T. Andresson, og Bent vandt. Karsten Jensen var oppe mod Andreas Eriksen, og Andreas vandt, selv om Karsten faktisk kom meget bedre ud af åbningen, hvor Andreas ændrede sit 3. ... , d6 til det langt ringere 3. ... , Sc6 fra sit holdkampparti mod mig i Wienergambit: 1. e4, e5  2. Sc3, Sf6  3. f4. Karsten fortsatte (efter 3. ... , Sc6) med 4. fxe5, Sxe5  5. d4, S.. 6. e5, der jager Sf6 tilbage til udgangsfeltet (g8). Pas på! Karsten kan noget! - Remiser kom der ingen af, og der var lutter favoritsejre - også i partiet Nick Berry - Thomas L. Thorgaard.


Som nævnt ovenfor havde Mathias Granum afbud til 2. runde, så partiet mod Peter Otten udestår.

Erik Hollm fik en lille fordel mod Christian Jørgensen, men med uligefarvede løbere formåede han ikke at omsætte den. Remis.

Jonas B. Clausen gik ind i en rodebunke af en åbning mod Sten-Olof Jansson, og her kom Sten-Olof bedst ud af skærmyslerne. Jonas blev udsat for et langt, massivt pres, og til sidst gav han efter og tabte et tårn.

Poul Erik Nielsen påtog sig en svaghed mod Adam Cedzo, og Adam løste den svære opgave at få noget, der er meget svært (skak), til at se let ud. Partiet bliver bragt nederst.


I basis 2 må vi vente en runde mere for at se, om Karstens gode takter kan følges op, for Karsten blev 2. rundes oversidder.

Hans Peter Brunsgård blev overspillet af Nick Berry.

Arne Petersen spillede interessant 1. c4, men Henning Staugaard lod sig ikke overrumple, og da Arne yderst venligt tilbød Henning at lave en binding, der vandt en officer, var Henning 'usportslig noK til at gribe chancen. Arne spille mange træk og forsøgte at sprælle, men ...

Viktor Walsted fik godt spil mod Bernado T. Andresson, men så glemte han at forsvare sig selv og tabte.

Niels Jørgensen fik lige spil mod Thomas L. Thorgaard, men med masser af spil i stillingen. Thomas søgte og søgte, og i mange træk bevægede partiet sig i et dødvande. Til sidst blev Niels dog nødt til at give en vigtig bonde, og så brød Thomas' bondecentrum igennem.

Andreas Eriksen ville ikke give mig sin kopi af partiet mod Bent Svensson, fordi der var mange fejl (i skriveriet). Desværre var der også så mange i Bents, at jeg har opgivet at rekonstruere partiet. Det sluttede remis, så Bent fulgte de gode takter fra 1. runde op.

Niclas Betz fik godt spil mod John Kristoffersens konge, og dette vandt 2 bønder og en kvalitet. Resten skulle være en formalitet, men Niclas ville afgøre og ofrede en løber, hvor han overså, at John bare kunne tage løberen med sin dronning, som derved slap ud af pointen i løberofret. Med 3 bønder og en kvalitet for en løber havde Niclas stadig god mulighed for at vinde, men John spillede meget opfindsomt, og det lykkedes ham at få remis.