21.10.2021

KLUBMESTERSKAB 2021

Skakklubben Alssund

5. runde

Den 5. runde af vores klubmesterskab, der blev spillet d. 27. oktober, bragte et par mindre overraskelser, hvilket bl.a. ændrede stillingen i toppen, således at Per Hansen, Haderslev, nu ligger på førstepladsen á point med mig, men Per vil få nemmere runder til sidst.


Sten-Olof Jansson, der spillede så glimrende mod Johnny S. Andersen, lavede som hvid en grov fejl allerede i åbningen mod Per Hansen og tabte sin vigtige bonde på d5 uden erstatning. Per fortsatte uden at forhaste sig og fik efterhånden initiativ på dronningefløjen. Til sidst kunne Sten-Olof ikke undgå officerstab, så han opgav. 0-1.


Torbjørn Winsløv mødte med hvid Thomas L. Thorgaard, der besvarede 1. e4 med 1. ... , e6 altså Fransk Åbning. Torbjørn har lært forsigtighed, så han spillede d3 og først senere d4. Thomas fik stillet en løber-dronning-kanon op i diagonalen b8-h2 og ofrede en springer på h4 med angreb på h2-forsvareren Sf3. 0-1.


Selv overraskede jeg Allan S. Lausten i hans kære Skandinavisk, idet jeg ofrede en bonde på b4. Allan tog ikke imod, men alligevel fik jeg et klart udviklingsforspring, hvilket jeg fik omsat i en kvalitetsgevinst, som dog gav Allan modspil. I denne situation begik jeg en grov fejl, hvilket Allan straks udnyttede, og da jeg ofrede kvaliteten tilbage, tilbød Allan remis, hvilket jeg noget rystet modtog. ½-½.


Johnny S. Andersen fandt det gode spil frem mod Jonas B. Clausen, der fik en meget trængt stilling. Jonas forsøgte at få lidt luft med et bondeoffer, men Johnny valgte at beholde presset og trængte derefter ind på 7. række. En grov fejl afsluttede partiet. 1-0.


Erik Holm Petersen førte de sorte brikker mod Poul Erik Nielsen. Begge spillede påpasseligt, men efter afbytning af begge løbere fik Erik lidt initiativ på kongefløjen, hvilket han i første omgang udnyttede til et dronningeraid på dronningefløjen som svækkede hvids bondestilling. Derefter genoptog Erik presset på kongefløjen og vandt en bonde. Da Poul Erik tog bonden tilbage, viste det sig, at denne var giftig og kostede et tårn via en net lille kombination. 0-1.


Broder Petersen besvarede Arne Petersens 1. d4 med 1. ... , f5  -  Hollandsk. Stillingen blev temmelig lukket, og her lykkedes det for Broder at vinde en bonde. Arne bevarede imidlertid fatningen, og da Broder fik afviklet til et slutspil med springer mod løber, brugte Arne sin løber og konge så godt, at Broder måtte give remis. ½-½.


Sidst af alle spillede Hans Peter Brunsgaard, Gråsten, hvid mod Henning Staugaard. Hans Peter tabte en bonde efter et utraditionelt åbningsspil, men kort efter overså Henning et løbertræk, der vandt en kvalitet. Hans Peter fik ikke noget ud af kvaliteten, og i stedet begyndte Henning at rykke frem med sine bønder, så Hans Peter gav kvaliteten tilbage, men nu havde Henning fået den bedre stilling, og i den situation begik Hans Peter en fejl, der kostede dronningen for et tårn. 0-1.

22.10.2021

GRAND PRIX

Efterår 2021

Resultat af 3. runde 20.10.2021 og stillingen

2. afdeling af efterårets Grand Prix turnering blev spillet d. 22.09.2021 med 6 deltagere.

Sten-Olof var i hopla og gjorde rent bord. Bl.a. tog han grusom hævn for at få sin dronning fanget af mig i Klubmesterskabet ved at fange min dronning midt på brættet! - Allan tog 2.-pladsen. I sidste runde spillede han og jeg et oprivende spændende parti, hvor han trak det længste strå. - Det samlede resultat og den opdaterede stilling blev:

Gevinsttrækket er 60. ... , Lb4+!